domingo, 23 de marzo de 2008

RIPOLL - Ruta del Remei

Ara vos escriurà n'Elisa "quin remei", jo ja estic cansat i sense idees.
Tot just haver dinat, hem partit a fer la Ruta del Remei, pels voltants de Ripoll. En Llàtzer, càmera en mà, ha vist una vadella que li ha agradat molt i l'ha retratada...ja ho sabeu, fa fotos a tothom....






VIES VERDES, Ruta del ferro i del carbó, Olot - Ripoll

Una ruta prou feixuga si optam per la ruta alternativa que ens donen els mapes. Ens despertà la dona de la neteja per sorpresa al Casal dels Volcans, on forem "acollits". El temps, amb pluja, neu i fred no ens va impedir continuar la ruta del ferro. Aprofitàrem per fer un descans i deixar-li el fang que duiem a un bar de Sant Joan de les Abadesses, un poble situat a una alçada suficient per recollir neu, uns 1.000 m.
Hora de dormir. Demanant, demanant, ens aconsellen un observatori ornitològic al pantà de Ca'l Gat, una petita casa de fusta que es convertí en el nostre "bungalow". A la matinada, quan ens despertam, la neu havia cobert totes les muntanyes del voltant, ens aixecam i acabam la ruta fins a Ripoll.

Casal dels Volcans (Olot)












viernes, 21 de marzo de 2008

VIES VERDES - RUTA DEL CARRILET: Girona - Olot

Arribats a Girona amb el tren ahir a vespre només ens quedà temps per fer una volta pel casc antic, sopar i cercar algún lloc per dormir. Per a la nostra sorpresa ens hem aixecat dins un hivernadero del començament de la ruta que haviem de seguir. Qualque graciós ha esborrat un guió dels cartells que anam seguint, per tant tot el dia hem seguit la "Puta del Carrilet" i encara no l'hem trobada a hores d'ara.
La Ruta del Carrilet és una de les Vies Verdes que uneixen pobles a traves d'antigues vies de tren reutilitzades pel cicloturisme. En aquest cas el traçat unia Girona i Olot.
Demà iniciarem l'itinerari de la Ruta del Ferro i del Carbó d'Olot fins a Ripoll un altra traçat de Via Verda, emperó encara en trams en projecte i d'altres en construcció. Si podem vos ho tornarem a contar.

Per a més informació del que són les Vies Verdes entrau a www.viasverdes.com













martes, 18 de marzo de 2008

GIRONA AMB BTT - març 2008

Itinerari: Girona - Olot - Ripoll - Vic